Bio červená čočka, celá, 500 g
Červená čočka v BIO kvalitě, 500 g.
Červená čočka je loupaná forma druhu čočky, která se pěstuje hlavně v Indii a Turecku. Původně má fialovou slupku a jasně oranžově červené jádro. Protože již nemá obal se semeny, červená čočka se velmi rychle uvaří do měkka. Při vaření se oranžová barva změní na nažloutlou.
Příprava:
Červenou čočku není třeba namáčet, protože tvrdá vnější skořápka byla odstraněna již během procesu loupání. Doba vaření je asi 10 minut.
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energie | 1423 kJ / 337 kcal |
Tuk z toho nasycené mastné kyseliny |
1,40 g 0,30 g |
Z toho sacharidy: cukr |
49,0 g 1,20 g |
Vláknina | 12,0 g |
Protein | 26,0 g |
Sůl | <0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Něco o značce