Bílý čaj PAI MU TAN, 100 g
Bílá odrůda čaje obsahuje s vyšší koncentrací polyfenolů, než které má zelený čaj.
Bílý čaj
Nemá své jméno, protože je ve skutečnosti bílé barvy. Tento čaj také není téměř vůbec fermentován. Jeho pupeny a listy jsou obklopeny bílým hedvábným chmýřím, které mu nakonec také dalo jméno. Bílá odrůda obsahuje kromě ingrediencí nacházejících se v jeho zeleném příbuzném výrazně vyšší koncentraci polyfenolů, které dokážou v lidském těle vykonávat antioxidační práci.
Na rozdíl od zeleného čaje, který se praží nebo vaří na pánvích, a černého čaje, který je rovněž fermentován, se bílý čaj z čínské provincie Fujian neupravuje. Jednoduše se rozprostře, aby uschlo a co nejvíce se usuší na vzduchu nebo na mírném slunci, než se na konci výrobního procesu znovu krátce zahřeje, aby zcela uschlo.
Není proto divu, že v bílém čaji se zachovává zvláště velké množství složek. Nejběžnější je Pai Mu Tan, anglicky - bílá pivoňka.
Příprava:
Vroucí vodu zchladíme na cca 70–80 °C troškou minerální vody a zalijeme vrchovatou lžičkou bílého čaje na 1–2 šálky. Při době louhování cca 3–4 minuty působí bílý čaj povzbudivě, po cca 5–7 minutách je více uvolňující.
Složení: 100% bílý čaj (Pai Mu Tan), bez přidaných aromat
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Něco o značce